DE WANDELINGEN IN 2019

DE VOERSTREEK

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In het heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden. Daar komen we voor!

Sneeuwwandeling met winterbier

22, 23 en 24 februari 2019 > Niet meer actueel  
Een driedaags winterprogramma in het weekend van week 8. We gaan voor krakende sneeuw onder de schoenen. Buiten lekker fris, binnen stoken we de open haard en serveren we Limburgs Suurvleish en winterbier.

Camino rond de Voer

26, 27 en 28 april 2019 > Niet meer actueel
Een driedaags weekendprogramma als voorbereiding op de Camino Pelgrimstocht.  Met een volle rugzak en wandel-ervaringen van collega-Camino-lopers brengen we u in de sfeer van wandelen richting Santaigo de Compostella. We gaan de bloesem tegemoet en komen ook op de bekroonde Bronnentocht met de typische Voerstreek-vergezichten en holle wegen.

Wandelen in Niemandsland 1

24, 25 en 26 mei 2019, prijs € 215 > Niet meer actueel
Een driedaags weekendprogramma. Vanuit onze prachtige historische hoeve in St Martens Voeren gaan we oostwaarts richting Vaals. We betreden het voormalige grondgebied van ‘Neutraal Moresnet’; het eigenaardige minilandje dat van 1816 tot 1920 op de kaart stond.

Wandelen in Niemandsland 2

Weekend: 14, 15 en 16 juni 2019 > Niet meer actueel
Een driedaags weekendprogramma. Vanuit onze prachtige historische hoeve in St Martens Voeren gaan we oostwaarts richting Vaals. We betreden het voormalige grondgebied van ‘Neutraal Moresnet’; het eigenaardige minilandje dat van 1816 tot 1920 op de kaart stond.

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend:  21, 22 en 23 juni 2019, prijs € 230 > Niet meer actueel
Drie dagen grensoverschrijdend wandelplezier. Van Vise naar Vaals. We lopen met hulp van de in 2018 bekroonde wandelroute die is beschreven in de publicatie ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ van Alex Buis. Alles bij elkaar 70 kilometer!

Herfstwind door de Voer

Weekend 27, 28 en 29 sept 2019, prijs € 215 > Inschrijving open

Een driedaags herfst-weekendprogramma vanuit St Martens Voeren. Onze accommodatie is de prachtige historische hoeve in St Martens Voeren. We lopen onder andere de bekroonde Bronnentocht en gaan ook voor de typische Voerstreek-vergezichten en holle wegen.

Trein-paradijs De Voerstreek

Najaar 2019 > In overleg

De Voerstreek is een prachtig wandelgebied te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. Tegelijk is deze parel een highlight voor spoor- en treinfans. Wat te denken van het prachtige TGV-station van Calatrava, de beroemde brug van Moresnet (gebouwd onder Duits oorlogsbewind in 1916) en het aan 'dood spoor' liggende historische stationnetje van Hombourg met zeer bijzondere wagons uit vervlogen tijd! 

BRABANTSE PARELS

Noord-Brabant kent vele parels. De provincie heeft prachtige wandelgebieden in en rond bossen, vennen en heide. Van zuid naar noord zijn er heftig meanderende beekdalen. Maar ook cultuurhistorisch erfgoed is de moeite van een bezoek waard. De Lopende Band neemt u mee naar enkele van deze natuurparels.

Beekdalen, heide en abdijbier

Diverse data 2019
Mooie dagwandelingen op zeer bijzondere paden.

Wandeling 1: Kampina-heide: we lopen langs het schitterende beekdal Rosep, komen langs enkele vennen op de Kampina heide, en gaan via de het prachtige beekdal van de Beerze naar de historische molen van Spoordonk.

Wandeling 2: Beekdal De Reusel: we lopen vanuit Baarschot, via het zeer bijzondere beekdal van De Reusel, picknicken met zicht op het grote ven De Flaes en wandelen op de paden van Landgoed de Utrecht. 

Wandeling 3: Op Halve Zolen door de Duinen: een stevige tocht van 30 km vanuit Den Bosch via De Moerputten, over 'dood-spoor' van het Halve Zolen-lijntje, door de Drunense Duinen en het prachtige natte natuurgebied van De Brand naar eindpunt Udenhout.

 

Onze gegevens