DE WANDELINGEN IN 2019

DE VOERSTREEK

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In het heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden. Daar komen we voor!

Sneeuwwandeling met winterbier

22, 23 en 24 februari 2019, prijs € 215
Een driedaags winterprogramma in het weekend van week 8. We gaan voor krakende sneeuw onder de schoenen. Buiten lekker fris, binnen stoken we de open haard en serveren we Limburgs Suurvleish en winterbier.

Camino rond de Voer

26, 27 en 28 april 2019, prijs € 215
Een driedaags weekendprogramma als voorbereiding op de Camino Pelgrimstocht.  Met een volle rugzak en wandel-ervaringen van collega-Camino-lopers brengen we u in de sfeer van wandelen richting Santaigo de Compostella. We gaan de bloesem tegemoet en komen ook op de bekroonde Bronnentocht met de typische Voerstreek-vergezichten en holle wegen.

Wandelen op Dood spoor

24, 25 en 26 mei 2019, prijs € 215
Holle wegen en Bolle glazen: een lang weekend in de Voerstreek én het Land van Herve. Vrijdag en zondag de mooie groene vergezichten die kenmerkend zijn voor het gebied. En op zaterdag speciale aandacht voor het spoor en lokaal bier. We wandelen op die dag op dood spoor nabij het oude station van Hombourg.

Wandelen in Niemandsland

Weekend: 14, 15 en 16 juni 2019, prijs € 215
Een driedaags weekendprogramma. Vanuit onze prachtige historische hoeve in St Martens Voeren gaan we oostwaarts richting Vaals. We betreden het voormalige grondgebied van ‘Neutraal Moresnet’; het eigenaardige minilandje dat van 1816 tot 1920 op de kaart stond.

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019, prijs € 230
Drie dagen grensoverschrijdend wandelplezier. Van Vise naar Vaals. We lopen met hulp van de in 2018 bekroonde wandelroute die is beschreven in de publicatie ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ van Alex Buis. Alles bij elkaar 70 kilometer!

Herfstbladeren op de Bronnentocht

Weekend: 17 – 20 september 2019, prijs € 215
Een driedaags midweek herfstarrangement vanuit St Martens Voeren. Onze accommodatie is de prachtige historische hoeve in St Martens Voeren. We lopen onder andere de met een prijs bekroonde Bronnentocht en gaan ook voor de typische Voerstreek-vergezichten en holle wegen.

Herfstwind door de Voer

Weekend 27, 28 en 29 sept 2019, prijs € 215

Een driedaags herfst-weekendprogramma vanuit St Martens Voeren. Onze accommodatie is de prachtige historische hoeve in St Martens Voeren. We lopen onder andere de met een prijs bekroonde Bronnentocht en gaan ook voor de typische Voerstreek-vergezichten en holle wegen.

BRABANTSE PARELS

Noord-Brabant kent vele parels. De provincie heeft prachtige wandelgebieden in en rond bossen, vennen en heide. Van zuid naar noord zijn er heftig meanderende beekdalen. Maar ook cultuurhistorisch erfgoed is de moeite van een bezoek waard. De Lopende Band neemt u mee naar enkele van deze natuurparels.

Beekdalen, heide en abdijbier

Diverse data 2018 en 2019
Mooie dagwandelingen op zeer bijzondere paden. Wandeling 1: Kampina-heide; we lopen langs het schitterende beekdal Rosep, komen langs enkele vennen op de Kampina heide, en gaan via de het prachtige beekdal van de Beerze naar de historische molen van Spoordonk. Wandeling 2: Beekdal De Reusel: we lopen vanuit Baarschot, via het zeer bijzondere beekdal van De Reusel, picknicken met zicht op het grote ven De Flaes en wandelen op de paden van Landgoed de Utrecht. In de namiddag rond 17.00 gaan we voor een bolleke bier in het Trappistenklooster nabij Tilburg.

Onze gegevens