Wandelen op Dood spoor

Weekend: 24, 25 en 26 mei 2019   >   Inschrijving geopend

Schitterende vergezichten en Dood spoor

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische provincie Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In dit heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden met schitterende vergezichten. Daar komen we voor!

In dit arrangement zijn we een lang voorjaars-weekend in de Voerstreek én het Land van Herve. We wandelen vrijdag en zondag op onverharde paden met mooie vergezichten en betreden de holle wegen. Er zal regelmatig worden geklommen en gedaald. De gemiddelde wandeling is 18 kilometer.

Op de zaterdag schenken we speciale aandacht aan het spoor en de bijzondere geschiedenis van de regio. Regelmatig zullen we goederentreinen zien voorbijkomen op de prachtige oude bruggen van lijn 24, de zogenoemde Montzen-lijn. We wandelen daarbij ook op een stuk dood spoor nabij het oude station van Hombourg. Op deze tocht is er tijd voor lokaal bier. Liefhebbers kunnen bier proeven van de brouwerij van Grain d’Orges.

 

Accommodatie en eten

We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!
De prijs van het arrangement is € 215. Inbegrepen in de prijs zijn twee heerlijke eigengemaakte drie-gangenmaaltijden plus weldadig ontbijt. De middaglunch maken we zelf aan de ontbijttafel en nemen we mee. Koffie, thee en fris zijn in het arrangement inbegrepen, evenals wijn en bier. Terrasbezoek is voor eigen rekening. De accommodatie kent vier slaapkamers met twee bedden die los van elkaar kunnen worden gezet. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg op vrijdagochtend. Wilt u een eigen slaapkamer? Hiervoor brengen wij € 50 extra in rekening.

 

Aankomst en adres

Aankomst: deelnemers die met het openbaar vervoer komen worden door De Lopende Band vrijdagochtend opgehaald om 10.40 uur bij bushalte Dorpsstraat in Noorbeek. Daar stopt dan de Arriva-buslijn 57 vanuit Maastricht naar Gulpen via Mheer. De accommodatie ligt 5 km verderop. Zij die met eigen vervoer komen verwachten we vrijdagochtend 25 mei om 11.00 uur bij de accommodatie ‘Maretak’, Einde 63, 3790 Sint-Martens-Voeren, België. Het vertrek is zondag, 15.00 uur.

 

Gegarandeerd vertrek?

De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8.

 

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit arrangement dient u een boekingsaanvraag in vanuit deze website. Door het formulier in te vullen en te verzenden, geeft u aan wat uw wensen zijn. Dit geheel is niet verplichtend. Vervolgens stuurt De Lopende Band u als (aspirant-) reiziger een aanbod door middel van een reisovereenkomst en factuur. De reisovereenkomst gaat in op het moment dat u de (aan-)betaling heeft verricht. De Algemene Voorwaarden, waaronder de Annuleringsvoorwaarden zijn onderdeel van de reisovereenkomst.

Sneeuwwandeling met winterbier

Weekend week 7, 8 of 9 in 2019

Camino rond de Voer

26, 27 en 28 april 2019

Wandelen in Niemandsland

Weekend 14, 15 en 16 juni 2019

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019

Herfstbladeren op de Bronnentocht

Midweek 17-20 sept 2019

Herfstwind rond de Voer

Weekend 27, 28 en 29 sept 2019

Onze gegevens