Wandelen in niemandsland 2

Weekend: 14, 15 en 16 juni 2019   >  Inschrijving gesloten 

Op naar Niemandsland …

Dit arrangement kent drie wandeldagen. Vanuit onze prachtige historische hoeve in St Martens Voeren gaan we op de zaterdag oostwaarts richting Vaals. We betreden het voormalige grondgebied van ‘Neutraal Moresnet’; het eigenaardige minilandje van 344 hectare dat van 1816 tot 1920 op de kaart stond. Tijdens de wandeling komen we onder andere in het prachtige Koningswald veel met eiken en beuken. Bijzonder is ook dat we een stuk van enkele kilometers op de  ‘Camino Pelgrimstocht’ gaan lopen op de ‘Niederstraasse’. Dit is een van Jacobswegen naar Santiago de Compostella. Deze gaat vanuit Aken, via Namur (Belgie) naar Parijs en Tours.  We doen de route vanuit de Duitse grens naar Moresnet-Chapelle. Daar staan we stil bij 14 unieke staties op de zogenoemde Calvariberg.

Neutraal Moresnet ontstond na de val van Napoleon. Nederlanden en Pruisen werden het bij de herindeling van Europa niet eens over het bezit van een waardevolle zinkgroeve in het gebied. Neutraal Moresnet werd daarmee een soort Niemandsland. Het gebied stond in de loop der jaren ook bekend als een belastingparadijs, een smokkelvrijplaats, een gok-oord en een potentiële Esperanto-staat.

Tijdens dit arrangement bezoeken we tevens Hombourg, waar we van het lokaal gebrouwen bier genieten. De gemiddelde wandeling is 18 kilometer. We dalen en stijgen regelmatig. Zie de kaart voor een globaal beeld van de regio en de routes die we wandelen.

Accommodatie en eten

We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!

Het arrangement kost € 215. Inbegrepen in de prijs zijn twee heerlijke eigengemaakte drie-gangenmaaltijden plus weldadig ontbijt. De middaglunch maken we zelf aan de ontbijttafel en nemen we mee. Koffie, thee en fris zijn in het arrangement inbegrepen, evenals wijn en bier. De accommodatie kent vier slaapkamers met twee bedden die los van elkaar kunnen worden gezet. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg op vrijdagochtend. Wilt u een eigen slaapkamer? Hiervoor brengen wij extra € 50 per nacht in rekening.

 

Aankomst en vertrek

Aankomst vrijdagochtend: mensen die met het OV komen worden door De Lopende Band opgehaald om 10.30 uur in Noorbeek, bushalte Dorpstraat, Arriva, buslijn 57 vanuit Maastricht. De accommodatie ligt 5 km verderop. Zij die met eigen vervoer komen verwachten we om 11.00 uur bij de accommodatie ‘Maretak’, Einde 63, 3790 Sint-Martens-Voeren, België. Vertrek: zondagnamiddag, 15.00 uur.

 

Gegarandeerd vertrek?

De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8.  Per 6 april is de groep volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit arrangement dient u een boekingsaanvraag in vanuit deze website. Door het formulier in te vullen en te verzenden, geeft de (aspirant-) reiziger aan wat zijn wensen zijn. Dit geheel is niet verplichtend. Vervolgens stuurt De Lopende Band de (aspirant-) reiziger een aanbod door middel van een reisovereenkomst en factuur. De reisovereenkomst gaat in op het moment dat u de (aan-)betaling heeft verricht. Deze reisovereenkomst kent Annuleringsvoorwaarden. Lees de Algemene Voorwaarden zorgvuldig.

Wandelen in Niemandsland 1

24, 25 en 26 mei 2019, prijs € 215

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019

Trein-paradijs De Voerstreek

Najaar 2019, in overleg

Herfstwind rond de Voer

Weekend 27, 28 en 29 sept 2019

Onze gegevens