Trein-paradijs De Voerstreek

Najaar 2019, in overleg  >  Inschrijving geopend                                

Voerstreek: een paradijs voor spoor- en treinfans

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische provincie Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In het heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden met schitterende vergezichten.

 De Voerstreek is echter niet alleen een wandelparadijs. Het is ook een highlight voor spoor- en treinfans. Als er voldoende geïnteresseerden zijn, dan gaan we beide zaken in één arrangement van twee of drie dagen combineren. Wat te denken van een bezoek aan het in 2009 opgeleverde TGV Station in Luik-Guillemins, gebouwd door de wereldvermaarde architect  Santiago Calatrava. Een pracht-gebouw. We lopen onder een monumentale overkapping van 160 meter lang! Uiteraard gaan we ook terug in de tijd. We wandelen rond de beroemde Montzen-lijn die onder Duits oorlogsbewind is gebouwd. Daarbij bijzondere aandacht voor de brug van Moresnet, gebouwd in zeven maanden tijd (april – oktober 1916). In die tijd een technisch hoogstandje, tegelijk een gruwelproject met dwangarbeid. Ook bezoeken we het historische stationnetje van Hombourg. We nemen daar de tijd om de oude wagons die daar staan te fotografen. Zeer bijzonder! Daarbij gaan we ook aan het lokale craft-bier. Ook bijzonder!

Heb je interesse, meld je dan aan. Dan gaan we op zoek naar geschikt tijdvak in het najaar van 2019. De prijs is afhankelijk van of we 2 of 3 dragen gaan, en waar we logeren. Ga uit van een bedrag tussen € 125 en € 225.

  

Gegarandeerd vertrek? 

De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8.

 

Interesse?

Stuur een mail naar info@delopendeband.nl  In onderling overleg worden data, de accommodatie en de hoofdlijnen van het programma besproken. 

Andere mensen kozen deze wandeling:

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019

Onze gegevens