Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019   >  Inschrijving gesloten

Lopen op een bekroonde route

Loop mee met wandelinitiatief De Lopende Band voor wandelplezier in het grensgebied. Over een bekroonde route wandelen we in drie dagen van Visé naar Vaals. We overnachten in de historische vakwerkhoeve De Maretak in Sint Martens Voeren.

De Lopende Band is goed bekend met de veelgeprezen wandelgidsen Gegarandeerd Onregelmatig. Deze uitgeverij bracht in 2018 de gids ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ uit. Met succes, want de publicatie van auteur Alex Buis won de wandeltrofee op de landelijke Fiets- en Wandelbeurs 2018. De route werd bekroond als wandelroute van het jaar!

Afgelopen winter hebben we een weekend-wandelprogramma ontwikkeld op basis van de gids en in samenwerking met Laugs Vakantiehuizen. Met als resultaat: drie dagen grensoverschrijdend wandelplezier. Samen goed voor ongeveer 70 kilometer in een kleine groep met begeleiding. We starten deze wandeling in het centrum van het karakteristieke Visé, even boven Luik. Van daaruit lopen we op mooie paden naar het klooster van Val Dieu. Het laatste deel van de wandeling die dag brengt ons naar onze prachtige accommodatie in Sint Martens Voeren. Dag twee staat een stevige tocht naar Plombières gepland. Pakweg 25 kilometer op merendeels onverharde paden. Ook brengen we een bezoek aan het oude station van Hombourg, waar industrieel erfgoed op ons wacht. De derde dag voert ons naar het dal van Geul, de beroemde brug van Moresnet en de bossen aan de grens van België en Duitsland. We lopen hier op een Camino-pad dat vanuit Aken in zuidelijke richting gaat.

Accommodatie en eten

We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakwerkhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!
Het arrangement kost € 230. Inbegrepen in de prijs zijn twee heerlijke eigengemaakte drie-gangenmaaltijden plus weldadig ontbijt. De middaglunch maken we zelf aan de ontbijttafel en nemen we mee. Koffie, thee en fris zijn in het arrangement inbegrepen, evenals wijn en bier. De accommodatie kent vier slaapkamers met twee bedden die los van elkaar kunnen worden gezet. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg op vrijdagochtend. Wilt u een eigen slaapkamer? Hiervoor brengen wij extra € 50 per nacht in rekening. Ook inbegrepen in de prijs is de publicatie van ‘Wandelen rondom Zuid-Limburg’ van Alex Buis.

Aanvang en eindpunt

Aanvang: vrijdagochtend 21 juni, 11.00 uur, Maastricht Station. Eindpunt van het arrangement is het drielandenpunt in Vaals, op zondag 23 juni, rond 15.30 uur.

 

Gegarandeerd vertrek?

De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8. Let wel: de inschrijving is gesloten per 22 mei 2019

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit arrangement dient u een boekingsaanvraag in vanuit deze website. Door het formulier in te vullen en te verzenden, geeft de (aspirant-) reiziger aan wat zijn wensen zijn. Dit geheel is niet verplichtend. Vervolgens stuurt De Lopende Band de (aspirant-) reiziger een aanbod door middel van een reisovereenkomst en factuur. De reisovereenkomst gaat in op het moment dat u de (aan-)betaling heeft verricht. Deze reisovereenkomst kent Annuleringsvoorwaarden. Lees de Algemene Voorwaarden zorgvuldig.

Andere mensen kozen deze wandeling:

Trein-paradijs De Voerstreek

Najaar 2019, in overleg

Onze gegevens