Camino rond de Voer

Weekend van 26, 27 en 28 april 2019   >  Inschrijving gesloten

Camino rond de Voer

Het lopen van pelgrimstochten is hot. Vooral de route naar Santiago de Compostella scoort hoog. Menige krant, tijdschrift en TV-programma schenkt er aandacht aan. Pelgrimswandelingen worden verbonden met doorzettingsvermogen, verwerking, spiritualiteit en nederigheid. Tegelijk worden ook ontmoeting en saamhorigheid benoemd als kernwaarde.

De beide oprichters van De Lopende Band hebben afgelopen jaren stukken van de Camino gelopen in Portugal, Spanje en Franrijk. Ze willen hun enthousiasme voor deze tochten met u delen. In het driedaagse wandelprogramma staan we stil bij de diverse routes die gelopen kunnen worden. Ook bespreken we praktische wandel-aspecten, de paklijst en bijvoorbeeld het vraagstuk van al of niet reserveren. Tijdens de wandelingen in de Voerstreek gaan we ook in op meer persoonlijke zaken; op de Camino kom je immers ook jezelf tegen!

We wandelen drie dagen, elke dag pakweg 20 tot 24 km. Daarbij scoren we zoveel mogelijk hoogtemeters. We vragen ieder aan te treden met goed ingelopen wandelschoenen en een rugzak van rond de 10 kilo. Wat we tijdens ons trainingsweekend in april niet kunnen nabootsen is de zinderende Zuid-Europese hitte en slaapzalen met snurkende collega-wandelaars. Maar dat zult u ons niet kwalijk nemen, schatten we zo in…

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In het heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden met schitterende vergezichten. Daar komen we voor!  We hopen dit weekend rond het einde van april mooie bloesem te mogen zien. De Voerstreek ten voeten uit!

Aankomst en vertrek

Aankomst: deelnemers die met het openbaar vervoer komen worden door De Lopende Band vrijdagochtend opgehaald om 10.40 uur bij bushalte Dorpsstraat in Noorbeek. Daar stopt dan de Arriva-buslijn 57 vanuit Maastricht naar Gulpen via Mheer. De accommodatie ligt 5 km verderop. Deelnemers die met eigen vervoer komen verwachten we vrijdagochtend om 11.00 uur bij de accommodatie ‘Maretak’, Einde 63, 3790 Sint-Martens-Voeren, België. Het vertrek is zondag, 16.00 uur

Accommodatie en eten

We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!
De prijs van het arrangement is € 215. Inbegrepen in de prijs zijn twee heerlijke eigengemaakte drie-gangenmaaltijden plus weldadig ontbijt. De middaglunch maken we zelf aan de ontbijttafel en nemen we mee. Koffie, thee en fris zijn in het arrangement inbegrepen, evenals wijn en bier. Terrasbezoek is voor eigen rekening. De accommodatie kent vier slaapkamers met twee bedden die los van elkaar kunnen worden gezet. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg op vrijdagochtend. Wilt u een eigen slaapkamer? Hiervoor brengen wij € 50 extra in rekening.

Gegarandeerd vertrek?

De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit arrangement dient u een boekingsaanvraag in vanuit deze website. Door het formulier in te vullen en te verzenden, geeft u aan wat uw wensen zijn. Dit geheel is niet verplichtend. Vervolgens stuurt De Lopende Band u als (aspirant-) reiziger een aanbod door middel van een reisovereenkomst en factuur. De reisovereenkomst gaat in op het moment dat u de (aan-)betaling heeft verricht. De Algemene Voorwaarden, waaronder de Annuleringsvoorwaarden zijn onderdeel van de reisovereenkomst.

Sneeuwwandeling met winterbier

Weekend week 7, 8 of 9 in 2019

Wandelen in Niemandsland

Weekend 14, 15 en 16 juni 2019

Grensoverschrijdend wandelplezier

Weekend: 21, 22 en 23 juni 2019

Herfstbladeren op de Bronnentocht

Midweek 17-20 sept 2019

Herfstwind rond de Voer

Weekend 27, 28 en 29 sept 2019

Onze gegevens