Camino rond de Voer

Weekend van 1, 2 en 3 mei 2020  > kosten € 215 Geannuleerd !!

Camino rond de Voer

Het lopen van pelgrimstochten is hot. Vooral de route naar Santiago de Compostella scoort hoog. Menige krant, tijdschrift en TV-programma schenkt er aandacht aan. Pelgrimswandelingen worden verbonden met doorzettingsvermogen, verwerking, spiritualiteit en nederigheid. Tegelijk worden ook ontmoeting en saamhorigheid benoemd als kernwaarde.

De beide oprichters van De Lopende Band hebben afgelopen jaren stukken van de Camino gelopen in Portugal, Spanje en Franrijk. Ze willen hun enthousiasme voor deze tochten met u delen. In het driedaagse wandelprogramma staan we stil bij de diverse routes die gelopen kunnen worden. Ook bespreken we praktische wandel-aspecten, de paklijst en bijvoorbeeld het vraagstuk van al of niet reserveren. Tijdens de wandelingen in de Voerstreek gaan we ook in op meer persoonlijke zaken; op de Camino kom je immers ook jezelf tegen!

We wandelen drie dagen, elke dag pakweg 20 tot 24 km. Daarbij scoren we zoveel mogelijk hoogtemeters. We vragen ieder aan te treden met goed ingelopen wandelschoenen en een rugzak van rond de 10 kilo. Wat we tijdens ons trainingsweekend in april niet kunnen nabootsen is de zinderende Zuid-Europese hitte en slaapzalen met snurkende collega-wandelaars. Maar dat zult u ons niet kwalijk nemen, schatten we zo in…

De Voerstreek is een prachtige groene streek in de Belgische Limburg, te midden van de driehoek Maastricht, Aken en Luik. In het heuvelachtige gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die tezamen de gemeente Voeren vormen. Alles bij elkaar maar 50 km². Maar tegelijk zeer authentiek; we zien bijzondere natuur en milieu en een zeer interessante geschiedenis en erfgoed. Het gebied kent prachtige wandelpaden met schitterende vergezichten. Daar komen we voor!  We hopen dit weekend rond het einde van april mooie bloesem te mogen zien. De Voerstreek ten voeten uit!

Aankomst en vertrek

Aankomst: deelnemers die met het openbaar vervoer komen worden door De Lopende Band vrijdagochtend opgehaald om 10.40 uur bij bushalte Dorpsstraat in Noorbeek. Daar stopt dan de Arriva-buslijn 57 vanuit Maastricht naar Gulpen via Mheer. De accommodatie ligt 5 km verderop. Deelnemers die met eigen vervoer komen verwachten we vrijdagochtend om 11.00 uur bij de accommodatie ‘Maretak’, Einde 63, 3790 Sint-Martens-Voeren, België. Het vertrek is zondag, 16.00 uur

Accommodatie en eten

We overnachten vrijdag en zaterdag in het prachtige en authentiek gerestaureerde ‘Hoekhuis’ als onderdeel van het vakhuis Maretak in Sint-Martens-Voeren. De Maretak is een doolhof van aan elkaar gekluisterde huisjes en ruimten, allemaal opgetrokken uit (vuur-)steen, ruwe eikenhouten balken en leemstuc vulling. Het oudste deel stamt uit 1560!
De kosten van dit lange weekend bedragen € 215 (zie tevens informatie onder Vriendengroep). Inbegrepen in de prijs zijn twee heerlijke eigengemaakte drie-gangenmaaltijden plus weldadig ontbijt. De middaglunch maken we zelf aan de ontbijttafel en nemen we mee. Koffie, thee en fris zijn in het arrangement inbegrepen, evenals wijn en bier. Terrasbezoek is voor eigen rekening. De accommodatie kent vier slaapkamers met twee bedden die los van elkaar kunnen worden gezet. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg op vrijdagochtend. Op verzoek bekijken wij of een eigen slaapkamer geregeld kan worden. Dit kost € 50 extra.

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit programma dient u een mail te sturen naar info@delopendeband.nl  Binnen twee dagen ontvangt u alle vervolginformatie. De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Onze gegevens