Zomertocht door de Voer

6 en 7 juni 2019  > kosten € 75 Geannuleerd !!  

Groene dalen en holle wegen

Dit arrangement kent twee wandeldagen. Op de eerste dag wandelen we in oostelijke richting naar het dorp s’ Gravenvoeren. We lopen door groene dalen en komen over de karakteristieke holle wegen. De tweede wandeldag gaan we oostwaarts richting Vaals. We betreden hier het voormalige grondgebied van ‘Neutraal Moresnet’; het eigenaardige minilandje van 344 hectare dat van 1816 tot 1920 op de kaart stond. Tijdens de wandeling komen we onder andere in het prachtige Koningswald veel met eiken en beuken. Bijzonder is ook dat we een stuk van enkele kilometers op de  ‘Camino Pelgrimstocht’ gaan lopen op de ‘Niederstraasse’. Dit is een van Jacobswegen naar Santiago de Compostella. Deze gaat vanuit Aken, via Namur (Belgie) naar Parijs en Tours.  We doen de route vanuit de Duitse grens naar Moresnet-Chapelle. Daar staan we stil bij 14 unieke staties op de zogenoemde Calvariberg.

De gemiddelde wandeling is 18 kilometer. We dalen en stijgen regelmatig. Zie de kaart voor een globaal beeld van de regio en de routes die we wandelen. 

Kosten

We overnachten zaterdagnacht in Sint Martens Voeren in ‘Hostel de Voers’. Deze accommodatie is een basisvoorziening. De kosten van het arrangement bedragen € 75. Hiervoor krijg je de overnachting, het ontbijt zondagochtend plus een lunch op de zondagmiddag. De warme maaltijd zaterdagavond, drank en café-bezoek betaal je zelf contant ter plekke. De accommodatie kent twee slaapkamers van vier personen elk. De toebedeling van de slaapplaatsen gebeurt in overleg.

 Aanvang en vertrek

Aanvang: Zaterdagochtend 4 april 2020, 11.00 uur in Hostel de Voers, Komberg 40, 3790 Voeren, Sint-Martens-Voeren, België. Mensen die met het openbaar vervoer komen worden door De Lopende Band opgehaald om 10.30 uur in Noorbeek, bushalte Dorpstraat, Arriva, buslijn 57 vanuit Maastricht. De accommodatie ligt 5 km verderop. Zij die met eigen vervoer komen verwachten we om 11.00 uur bij de accommodatie. 
Vertrek: zondagnamiddag tussen 15.00 en 16.00 uur vanuit de accommodatie of de bushalte in Noorbeek.

Interesse?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit programma dient u een mail te sturen naar info@delopendeband.nl  Binnen twee dagen ontvangt u alle vervolginformatie. De tocht gaat door indien 6 mensen hebben ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 8.

 

Onze gegevens