Ondanks dat de weersvoorspellingen ronduit slecht waren, stonden we met acht wandelaars klaar voor onze inmiddels klassieke Kampina-wandeling. Iedereen had zich goed voorbereid op een natte dag. Met regenjassen, kaplaarzen en zuidwesters heeft ieder zich op geheel eigen wijze gewapend tegen het hemelwater. Maar als zo vaak, viel het reuze mee met de regen. In de tocht door de Oisterwijkse Bossen, langs de Rosep, Belversven, De Kampina en de Beerze kwamen we tot een eerste verrassing. Na lange tijd is de uitkijktoren in De Kampina toegankelijk. Als de laatste regenbuien wegtrekken was het uitzicht over de hei onze beloning. Het bonte gezelschap trok de aandacht van de nieuwsgierige koeien op ons pad. Nog even en dan zitten er ruim 21 kilometer erop. Voldaan ploffen we neer bij de watermolen van Spoordonk.