Op een doordeweekse dag in april stond de Reuseltocht gepland in het natuurgebied De Utrecht. In Baarschot hadden zich dertien wandelaars verzameld om langs de kronkels van de Reusel te lopen. Eerst was de tocht zestien kilometer. Organisator Jos heeft een stuk recht fietspad vervangen door nog meer oeverpaadjes langs deze beek. Het is resultaat ik dat we nu voor het overgrote deel door de bossen en natuurgebieden kunnen struinen. Daardoor is de lengte nu achttien kilometer. Maar dan wordt ook meer natuurschoon voorgeschoteld. Deze lentedag was een prima moment om de bosanemoon in bloei te zien. Als een groen laken met witte stippen lag het sprookjesachtig tussen de bomen. De bosanemoon bloeit in het vroege voorjaar. Dan komt er nog voldoende licht door de kale takken van het bos. Als het bladerdak van de bomen is uitgegroeid zal het voor de rest van het seizoen in de schaduw liggen. Moe maar voldaan werd de tocht afgesloten op het terras van Baarschot. Voor de één was het een bijzondere prestatie: “Ik loop normaal niet meer dan 10 kilometer”. Voor de ander was het een lichte training voor de pelgrimage naar Santiago. Zo heeft iedereen weer zijn eigen gevoel bij weer een geslaagde wandeling.